Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skogsägare som Klimathjälte

12 november, 2019 - 13 november, 2019

Skogsägaren som klimathjälte
08:30 | Övrigt | Jämtland, Västernorrland

Lantbrukarnas Riksförbund Mittnorrland bjuder in till en dag med intressanta föreläsningar och samtal där hela skogsbranschen får möjlighet att träffas – från skogsägare till industri.

Välkommen med din anmälan senast den 6 november.
Anmäl dig här (klicka på länken)
Begränsat antal platser. Deltagandet är kostnadsfritt, men 300 kr debiteras om du anmält dig men uteblir från mötet utan att meddela det.

Sverige står inför en omställning till en biobaserad samhällsekonomi, och som nation har vi god tillgång till biobaserade råvaror. Skogen och skogsägaren har en nyckelroll för att lösa samhällets utmaningar. I de här seminarierna berättar vi mer om möjligheterna för Västernorrland och Jämtlands län, som stora skogslän, att bidra till omställningsarbetet. Målet är att skapa en diskussionsplattform och mötesplats för skogsägare, myndigheter och yrkesverksamma där alla kan mötas och diskutera skog, skogsbruk, miljö, klimat och bioekonomi.

• Hur fungerar balansen mellan skogsbruk och naturvård, och hur påverkar den balansen möjligheten till en bioekonomiomställning?
• Kommer innovation att vara lösningen på problemet, eller handlar det om politiska ställningstaganden och prioriteringar?
• Vi behöver en ökad förståelse kring hur viktiga skogsägarna är i en omställning till en bioekonomi och ett hållbart grönare samhälle.

Vår förhoppning är att kunna bidra till både en ökad förståelse och en höjd kunskapsnivå och därigenom ett mer aktivt skogsbruk.

Kunskap och analys
LRF önskar skapa en plattform där kunskapsutbytet sker med alla intressenter närvarande för att diskutera högt och lågt tillsammans med några av Sveriges mest kunniga talare. För att möta framtidens utmaningar krävs det att skogsbranschen går enad, skogsägare som industri. Vi har därför valt att bjuda in talare som Gunnar Lindén, naturvårdsspecialist på LRF Skogsägarna; Anna Sténs, forskare Umeå Universitet, äganderättens utveckling ur ett statsvetenskapligt perspektiv; Magnus Matisons, projektledare bioekonomi Biofuel Region; Hilda Runsten, styrelseledamot i Norrskog och Jonas Mårtensson, VD, SCA Skog.

Hjärtligt välkomna!

Mer information och anmälan
Programtider: kl. 09.00 – ca 15.30
Registrering och frukostmacka från kl. 08.30

Välkommen med din anmälan senast den 6 november.
Anmäl dig här (klicka på länken)
Begränsat antal platser. Deltagandet är kostnadsfritt, men 300 kr debiteras om du anmält dig men uteblir från mötet utan att meddela det.

Dela gärna inbjudan med andra som kan vara intresserade.
Obs! Om du delar länken direkt till anmälningsformuläret är det viktigt att du kopierar länken ovan. Kopiera den inte från adressfältet i webbläsaren.

Vid frågor eller eventuell avanmälan kontakta magnus.persson@lrf.se

Preliminärt program (med reservation för ändringar)

08.30 – 09.00 Kaffe och registrering

09.00 – 09.15 Välkomsthälsning
LRF Västernorrland och LRF Jämtland

09.15 – 09.45 Pass 1
Gunnar Lindén, LRF Skogsägarna
Naturvård, skogsägare och bioekonomi – är det komplicerat att se helheten som skogsägare idag? Varför är en lavskrika eller en bombmurkla så viktig på min mark? Har vi täppt igen det s.k. ”lavskrike-diket”?

09.45 – 10.30 Pass 2
Hilda Runsten, Norrskog
Skogsägarperspektivet, vilka förutsättningar behöver jag som skogsägare för att kunna bidra till en omställning till en biobaserad samhällsekonomi?

10.30 – 10.50 Kaffe

10.50 – 11.35 Pass 3
Magnus Matisons, Biofuel Region
Bioekonomi och balansen NV och klimat – skogens roll i klimat och energipolitiken.

11.35 – 12.00 Pass 4
Kortare sammanfattning av förmiddagen av moderator Susanne Öberg

12.00 – 13.00 Lunch

13.00 – 13.45 Pass 5
Anna Sténs, Umeå Universitet och FutureForest
Äganderättens historiska utveckling och varför har intressena i de svenska skogarna ökat?

13.45 – 14.05 Kaffe

14.05 – 14.50 Pass 6
Jonas Mårtensson, SCA Skog
Skogarna skapar värden för hela Mellannorrland

14.50 – 15.20 Pass 7
Panelsamtal med några talare ovan samt förtroendevalda representanter för skogsägarföreningarna

15.20 – 15.30 Avslutning
LRF Västernorrland och LRF Jämtland

Detaljer

Börjar:
12 november, 2019
Slutar:
13 november, 2019
Stäng meny