Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

MJUKA OSTAR OCH BLÅMÖGELOSTAR

25 februari - 28 februari

Hålls i samband med kurs i smör, halvfet ost och kvarg med Kristina Åkermo.

Denna kurs vänder sig till dig som har en viss erfarenhet av ystning sedan tidigare, antingen genom kurser eller genom praktisk erfarenhet. Du vill starta hantverksmejeri eller så är du redan igång som mathantverkare. 

Om du inte har kommit i kontakt med ystning tidigare eller vill få en inblick i hantverksmässig osttillverkning rekommenderar vi att du först går någon av våra nybörjarkurser.

Under den här kursen går vi djupare in på de viktiga parametrarna vid ystning och lagring av mjuk ost och blåmögelost. I kursen ingår även andra viktiga delar för mejeriverksamhet. Du kommer att lära dig om prisberäkning och mejeriets ekonomi, vasslehantering, ostlagring samt kunskap om hur du gör en bedömning av ost

Praktik och teori varvas. Denna kurs är av mer praktisk karaktär där deltagarna får ysta i grupp.

Kursledaren Annika Schrevelius är en av våra mest erfarna och kunniga mejerister. Hon har mångårig erfarenhet från att driva eget mejeri där hon ystat på gårdens egna getmjölk samt inköpt komjölk. Hon har en pedagogisk bakgrund som lärare inom lantbruk och har stor kunskap både med djup och bredd, och livslång erfarenhet av djur, lantbruk och mjölkproduktion. Annika har i många år hållit kurser i Eldrimners regi och numera ansvarar hon för våra yrkeshögskoleelever med inriktning mejeri. Hennes väl genomtänkta pedagogik har uppskattats mycket under hennes kurser genom åren.

 

Måltider: Lunchrestaurang finns på Torsta, 5 minuters promenad bort. För meny se www.torsta.se. Lunch finns även i Fröjas Kafé intill Eldrimner. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. Fika går att boka vid anmälan eller på plats.

Tid: onsdag – fredag 26 – 28 februari, kl. 8.30 – 16.30 Vi siktar mot att sluta lite tidigare på fredagen, kl 16.00

Kursen är en del av vår yrkeshögskoleutbildning. Du läser kursen tillsammans med våra yrkeshögskolestudenter.

Mer information kring kursen kommer i bekräftelse per mejl när sista anmälningsdag passerat.

Praktiska tips kring resa och boende

Detaljer

Börjar:
25 februari
Slutar:
28 februari
Stäng meny