Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Grundkurs i Ystning

3 november, 2019 - 8 november, 2019

Denna kurs vänder sig till dig som vill skaffa dig goda och grundläggande kunskaper i ystning. Du vill starta gårdsmejeri eller så är du redan igång som mathantverkare.
Om du inte har kommit i kontakt med ystning tidigare eller vill få en inblick i hantverksmässig osttillverkning rekommenderar vi att du först går någon av våra nybörjarkurser på två dagar, eller 4-dagars nybörjarkurs med Annika Schrewelius.
Ivan Larcher kommer till Eldrimners utbildningsmejeri i Ås för en 5-dagars grundläggande kurs i ystning. Ivan har lång erfarenhet inom ystning och ett väl bearbetat pedagogiskt upplägg; Han har sedan 2011 anordnat kurser i USA, England och Australien och han har också arbetat som resande mejerikonsult i flertalet länder. Sedan 2014 anordnar han kurser på sin gård i Limousin, Frankrike, där han drivit mejeriverksamhet med 15 Jersey-kor, en verksamhet som byggdes upp för att säljas i sin helhet våren 2018.
Under dessa dagar lägger vi mycket tid på teoretisk genomgång av ystning, allt från mjölkråvarukvalitet, mikrobiologi, hygien, planering av produktionslokal till ystningstekniker och lagring. Vi kommer under kursen att ysta en syrad ost (lactique) och en hårdost. Kursmaterial på engelska och svenska ingår. Kursen tolkas från engelska till svenska.

MÅLTIDER: Lunchrestaurang finns på Torsta, 5 minuters promenad bort. För meny se www.torsta.se. Enklare lunch erbjuder kafé Fröjas intill Eldrimner. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. För- och eftermiddagsfika ingår i kurskostnaden.
KURSTIDER: 8.00 -17.00

Sofia Ågren
010-225 32 55
sofia@eldrimner.com

Detaljer

Börjar:
3 november, 2019
Slutar:
8 november, 2019
Stäng meny