Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fruktvin och Cider

8 april - 10 april

Under denna kurs får du lära dig om tillverkning av bär- och fruktvin samt cider. Den teoretiska delen behandlar de olika stegen i tillverkningen, från råvara, förbehandling, pressning och alkoholjäsning till efterbehandling och lagring. Vid de praktiska momenten blir det bland annat pressning av bär och äpplen, mätning av sockerhalt och pH, syratitrering, receptberäkning samt start av jäsningsomgångar. Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare är Guillaume André, som är livsmedelingenjör på utbildningscentret CFPPA i Florac i Frankrike och har mångårig erfarenhet av utbildning inom livsmedelsförädling. Kursen tolkas från franska till svenska.

Du läser kursen tillsammans med våra yrkeshögskolestudenter.

Kurstider: 8.30-16.30 båda dagarna.
https://www.eldrimner.com/utbildning/43811.fruktvin_och_cider.html

Grundkurs
9-10 april
Eldrimner, Ås, Jämtland
2 400 kr + moms
Anmälan senast 25 mars

Detaljer

Börjar:
8 april
Slutar:
10 april
Stäng meny