Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Delikatesskonserver

10 april - 12 april

Denna kurs riktar sig till dig som vill göra steriliserade helkonserver, så som soppor och grytor.

Huvudfokus ligger på produkter av vegetabilier, men om intresse finns hos deltagarna kan även produkter med kött behandlas. Vid de teoretiska momenten får du lära dig varför sterilisering väljs som konserveringsmetod, vilka olika produkter som är lämpliga att tillverka, samt genomgång av steriliseringsutrustningen, en så kallad autoklav.

Under de praktiska momenten blir det tillverkning av soppor och grytor av främst grönsaker och baljväxter. Du får sedan se hur det går till att använda autoklaven för att sterilisera och göra dessa produkter till helkonserver. Det blir också genomgång av stabilitetstest för att verifiera konserveringen.

Kursledare är Guillaume André, som är livsmedelingenjör på utbildningscentret CFPPA i Florac i Frankrike och har mångårig erfarenhet av utbildning inom livsmedelsförädling. Kursen tolkas från franska till svenska.

Du läser kursen tillsammans med våra yrkeshögskolestudenter.

Kurstider: 8.30-16.30 båda dagarna.

https://www.eldrimner.com/utbildning/43809.delikatesskonserver.html

Grundkurs
11-12 april
Eldrimner, Ås, Jämtland
2400 kr + moms
Anmälan senast 25 mars

Detaljer

Börjar:
10 april
Slutar:
12 april
Stäng meny