Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Almi – Att räkna på din affärsidé

9 april @ 15:00 - 18:00

För dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

Framgångsrikt företagande bygger till stor del på att förstå marknadens behov och att kunna leverera på detta. För att uppnå långsiktig lönsamhet måste du också förstå utfallet av dina ekonomiska rapporter och följa upp din verksamhet. Det handlar bland annat om att ta fram relevanta nyckeltal för just ditt företag.

Vad kommer jag att lära mig?
Seminariet ”Räkna på din affärsidé” ger dig vägledning i hur du planerar och följer upp ekonomin i företaget. Den bidrar till ökad förståelse för ekonomiska begrepp och hur balans- och resultaträkning hänger ihop. Vad som är viktigt att tänka på vid t ex prissättning. Exempel på begrepp som vi går igenom är: budget, kapitalbindning/kassaflöde, resultat- och olika nyckeltal.

Efter seminariet har du fått ökad förståelse för att göra din egen budget och hur du ska komma fram till företagets kapitalbehov. Du vet vad du behöver tänka på när du ska prissätta din produkt/tjänst och du känner till på vilka sätt du kan finansiera din tillväxt

Anmälan: https://www.almi.se/kalendarium

Våra startseminarier
Almis startseminarier är en serie i fem delar. De leds av Almis erfarna rådgivare. Under deras ledning blandas information och diskussion under seminariets gång. Läs mer om startseminarierna.

Vad kostar det?
Alla våra startseminarier är helt kostnadsfria. Men vi debiterar 250 kr om du efter anmälan uteblir utan att ha lämnat återbud..

Detaljer

Datum:
9 april
Tid:
15:00 - 18:00
Stäng meny